Yurt Dışı sırasında olan ve bu reçeteleri karşılayan üyelerimiz reçetelerin hazırlanmasında, aşağıdaki hususları dikkate almaları, ödemelerinin sağlıklı ve hızlı yapılabilmesi açısından önem arz etmek
Yurt Dışı sırasında olan ve bu reçeteleri karşılayan üyelerimiz reçetelerin hazırlanmasında, aşağıdaki hususları dikkate almaları, ödemelerinin sağlıklı ve hızlı yapılabilmesi açısından önem arz etmektedir.
REÇETELER
-
Reçete ekinde bulunan yurt dışı sigortalıların sağlık yardımlarından faydalanabilmeleri için gerekli olan Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre hazırlanan Sağlık Yardım Belgesi (Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünce tanzim edilmiş) olmalıdır. Bunun dışında eklenen ülkelerarası sosyal güvenlik sözleşmeleri (Türkçe olmayan belgeler) kabul edilmeyecektir.
-
Yurt dışı sigortalılara düzenlenen; Sosyal Güvenlik Sözleşmesi'ne göre sağlık yardım belgesi (müstehaklık belgesi,hak sahipliği belgesi)'nde belirtilen tarih aralığında sağlık yardım hakkı vardır. Bu tarih aralığının son bitim günü dikkate alınarak ilaç verilmesi gerekmektedir. Özelikle raporlu ilaçların verilecek kutu adetleri hak sahipliği belgesinin son günü dikkate alınarak hesaplanmalı, son günü geçen kutu adetleri verilmemektedir. SGK tarafından geri ödemeleri hak sahipliği tarih aralığına göre yapılmaktadır.
-
Reçetedeki ilaçların I.T.S. bildirimlerinin yapılmış olması ve sonlandırmayı gösterir medula çıktısının reçetelere eklenmesi gerekmektedir.
-
Raporlu verilen ilaçlarda ilaçlarda rapor arkasın verilen kutu miktarları ve bitim tarihlerini gösterecek şekilde işlenmesi gerekmektedir. (Rapor arkasında bir önceki reçete tarihi ve verilen ilacın kutu adedi mutlaka olmalıdır.)
-
01.02.2012 tarihinde,SGK ve TEB üyesi eczacılardan ilaç teminine ilişkin protokol gereği yurt dışı sigortalılar reçeteleri sıralı-kotalı dağıtım sistemi kapsamındadır. Bu nedenle reçetelerde oda onayı ve TEB reçete tevzi sistemi icmal listesi olması gerekmektedir.
-
Yurt dışı sigortalıların medula sisteminde kaydı ve takibi yapılmadığı için e-reçeteler kabul edilmemektedir. Reçetelerin manuel düzenlenmiş olması ve doktorun ıslak imzasının bulunması gerekmektedir.
-
Yurt dışı sigortalıların medula sisteminde kaydı olmadığı için e- raporlar takibi yapılmamaktadır. Raporların manuel düzenlenmiş olması, tek hekim raporlarında raporu çıkaran doktorun kaşe ve imzasının olması, heyet raporlarında ise doktorların kaşe ve imzasının dışında raporu veren kurumun başhekimlik mührü bulunması gerekmektedir.
-
Yeni tarihli raporlar ile karşılanacak ilaçlarda, hastanın eski raporu veya reçetesi eklenmesi gerekmektedir. Eklenmeyen reçetelerde SUT'un 6.1.1 Ç maddesinin 8.fıkrası gereğince 1 aylık dozda ilaç karşılanması gerekmektedir.