SGK tarafından başlatılan denetlemelerde meslektaşlarımızın ihmali ve bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlış uygulamalar yüzünden ve hiçbir art niyetleri olmamasına rağmen mağdur olma
Değerli Üyelerimiz;
Sosyal Güvenlik Kurumu; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 78. maddesine dayanılarak çıkarılan 2009/89 sayılı Genelge doğrultusunda diğer sağlık sunucuları gibi eczane denetimlerine de başlamıştır.
Eczane denetimlerinin 2009 protokolünün 6.16.maddesi gereği "Bölge Eczacı Odalarınca görevlendirilecek denetçi eczacı ile birlikte" yapılması denetimin gerçekleştirilebilmesi için zorunlu olup, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Sözleşme ve Ödemeleri Daire Başkanlığı'nın 02/09/2009 tarihli yazısıyla da kurumun il müdürlüklerince ilgili Eczacı Odası tarafından denetçi eczacı talep ederek denetleme yapması sağlanmıştır.
Söz konusu denetlemede Denetçi Eczacılar; Eczanelerin genel düzeni ve işleyişiyle ilgili olarak yaptıkları tespitleri ilgili mevzuat gereği TEB tarafından bastırılan denetleme formuna yazarak imza altına almaktadırlar.
SGK Denetim elemanları ise 2009/89 sayılı Denetleme Genelgesine göre bastırılan denetleme formuna göre denetleme gerçekleştirmekte ve tutanak altına almaktadırlar.
SGK tarafından başlatılan denetlemelerde meslektaşlarımızın ihmali ve bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlış uygulamalar yüzünden ve hiçbir art niyetleri olmamasına rağmen mağdur olmaktadırlar.
Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın haksız yere mağdur olmamaları için yapılan hatalar konusunda uyarmak ve meslektaşlarımızı denetlemelerde üzerinde durulan konular hakkında bilgilendirmek istiyoruz.
1-) Meslektaşlarımızın mağdur olmalarına neden olan hataların başında eczanelerinde hastalara ait rapor ya da rapor fotokopisi bulundurmaları gelmektedir.
Eczanede ne amaçla olursa olsu